måndag 3 september 2012

Måldag #6

Vakna när Mathias larm satte igång och kände mig utvilad så jag gick upp när han gick upp för jobbet. Det har regnat inatt så är gråmulet nu och ganska mörkt. Jag har tänt ljus och lyssnar på nyheterna på SVT Play och hör hur äggen kokar på spisen. Mysigt. Det är fortfarande varmt och soligt här på dagarna så hösten känns inte i antågan ännu men en liiiiiten bit av mig längtar efter den fast ändå inte tihi. Älskar ljuset och värmen. Det ska bli soligt hela veckan och runt 23 grader. Men kallare på kvällarna nu så jag har tagit fram sommartäckena. Vi har ju sovit med bara påslakan senaste månaderna.

Det börjar liksom nästan kännas i luften att det är på gång. Hösten vibrerar och tar med sig en drös inspiration.
Jag älskar hösten. Färgerna. Den krispiga luften. Klara färgsprakande dagar. Murriga mysiga dagar i november när regnet smattrar mot rutan. Att få springa och dra in den friska luften i lungorna.
Vi kryper tillbaka till gamla rutiner men många av oss kastar oss också in i nya. Det känns som hösten alltid bidrar med en förändring, en nystart :)


Så hur har det gått? :)

 • Träna x3 ggr med träningsprogrammen NEJ det sket sig totalt då jag är inne i någon svacka
 • Cykla/gå fram och tillbaka till mitt integrationsprogram a 3,5 km en väg så ca 7 km per dag Ja det har jag gjort och det var underbart :)
 • Recension av ugn JA och vi har till och med köpt en
 • Kolla upp sjukförsäkring samt sjukhusförsäkring (vi har det lyxigt i Sverige) Ja nu har jag hittat en så ska ringa dem
 • Besöka ett museéum Ja besökte tavlan och kyrkan
 • Ringa mamma och morfar och säga att jag älskar dem :) Ja men ingen av dem svara
 • Ringa och prata med Immigrationsverket ang mitt Belgiska ID kort Mathias ska göra detta idag för mig
 • Hitta ny träningsBH samt träningsbyxor Nej jag lägger detta på is då jag måste hålla i pengarna.
Denna veckan vill jag

-Träna och springa men jag sätter inga mål för detta utan blir när det blir :)
-Fortsätta PW till skolan på tisdagar och torsdagar
-Inte ta spårvagn eller buss någonstans utan bara cykla :) Få mer vardagsmotion.
-Fixa sjukförsäkring samt sjukhusförsäkring
-Fokusera en massa på att hitta ett jobb, registrera mig ÖVERALLT typ :P
-Köpa svarta skosnören, fixa mina extranycklar, byta batteri till bildosan så man kan blippa upp låset på bilen och köpa fint papper för skrivaren.


Jag saknar min familj och vänner lite extra idag. Satt igår och kolla auditions för X-factor på YouTube för att jag och syrran brukar alltid göra det och då hittade jag denna bruttan men en pipa som är så skör och vacker att man bara tänker på livet. Denna låten sjungs också av en tjej som heter Birdy vilket nu gör att jag lyssnar en massa på Birdy :)

Igår var vi hos Mathias föräldrar i 7 timmar och firade mamma Ria De Keyser födelsedag. I detta landet så behåller tjejen sitt efternamn vid giftemål. Man tar inte varandras. Så Ria heter inte van Heule som pappa Kurt , Mathias och Siboud. Jag tycker det är lite coolt. Dom sluta med det på 1950-talet så dom tycker vi i Sverige är lite gammalmodiga tihi ;)
Jag fick ett par skor av Ria som hon precis hade köpt men inte kan ha för hennes ena fot är lite större än den andra. Jätte fina sneakers.
Och så fick vi massa vinbär som farfar plockat i sin trädgård. Så himla coolt.

Ugnen jag köpte är en Samsung CE107F - S/XEN och jag ska packa upp den idag och se om jag kan få laga till kyckling och grönsaker i ugn. Först var jag insnöad på en större ugn från Whirlpool men då vi bara är 2 personer och har ett litet kök så blir denna perfekt. Som en vanlig micro, bara lite högre. Den har micro, ugn, grill och ångfunktion :) Den kostar 180 euro så strax under 1500 SEK. Den andra som jag snöat in på var lite över 300 euro :P Och ja pengar växer inte på träd ;)

Kram på er! <3


1 kommentar:

 1. Saknar dig med och nu på söndag börjar X-factor Sverige.. Ska bli intressant att se ;)

  Vi kan väl höras någon dag här..
  Ligger hemma och är sjuk, kan inte sova och hostar som en gris..

  Tänker på dig Sis och Natti Natti Ängeln <3

  SvaraRadera