måndag 17 juni 2013

Om mamma, sluttenta och lägenheter

Gaaah försöker plugga in för min sluttenta i nederländska som är på torsdagkväll.  Jag siktar verkligen inte högt. Jag typ gör ALLT annat jag inte borde göra. Eller ja, jag städar, tränar och tvättar så inga dåliga grejer direkt haha. Tur man går upp tidigt på morgonen så man ändå har en massa tid. Denna veckan så läggs vår lägenhet upp för visning så därför kände jag att jag behövde städa för har ingen aning när visningarna kommer att börja. Blir lite mycket nu med tenta, visning av lägenheten samt att kusin Anna kommer hit. Men samtidigt himla roligt. Jag ser verkligen framemot när tentan är över. Ser ut som vi ska få 33 grader och sol med moln på onsdag. Jisses.

Jag är så himla glad att vi ska flytta. Jag tänker på mamma 60%, nya lägenheten 30% och tenta och resten 10%. Gjort upp en skiss hur jag vill att vi ska möblera samt vad som behövs köpas in. En sängram och en garderob är i alla fall stora måsten då sängramen vi har här är platsbyggd och tillhör denna lägenheten. Samt att det inte finns ett enda inbyggt garderobsutrymme i nya lägenheten.

Mamma kommer att förbli sämre med sin demens. Det har nu gått över  2 månader sen hjärnblödningen och sakta sakta börjar det sjunka in. Tårarna kommer inte varje dag längre men det hugger fortfarande till i hjärtat. Jag tycker så himla synd om mamma, att det har drabbat henne och hon är bara 56 år. De flesta har långt kvar av sina liv vid denna åldern. För mamma har nedräkningen börjat. Så himla sorgligt.
Samtidigt är jag så otroligt glad att mamma har oss; Frida, Bobben, vår moster Tove och sin vän Carina. Och vad som nu äntligen verkar vara ett bra demens-team. Det har varit 10 fruktansvärda veckor med mamma och ingen har vetat något men nu har man bra koll på henne, hon har samma sköterska och inte 20 olika som kommer hem och hälsar på samt att doktorn varit där. Hon får massa olika mediciner och nu ska man försöka ge henne svaga doser av en psykosmedicin istället för lugnande då hon hallucinerar och tror saker som inte är sant. Jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att det kommer bli bättre för henne. Älskade fina snälla mamma.

Jag har också beställt två bikinis för semestern i södra Frankrike. Beställde från ebay, 250 kr för två st samt en kjol och frakt. 
Önska kroppen kom med bilderna ;) Men men, en dag så! 

1 kommentar:

  1. First of all I want to say that I feel sorry for your mum. It's so sad... & good luck with your exam! I'm still struggling with my finals aswell :/

    Oooh Victoria's Secret bikinis! I have a huge weakness for them haha! The ones you ordered look gorgeous!! I actually wanted to buy the second one, but in mint green :) I was too afraid that it won't fit properly though, that's why I always end up buying bandeau bikinis haha. I'm very curious about these and way too excited for France! xx

    SvaraRadera