tisdag 31 juli 2012

Tiiiiisdag

Idag har det regnat nästan hela dagen men samtidigt varit sjukt varmt så det är klibbigt.
Jag har fixat och donat hela dagen =) Slängde in en mörk tvätt, sen cykla till Delhaize och handla mat och annat.

 • Man väger sin frukt/grönsak och sätter på en lapp vad det kostar. 
 • Man lägger sin limpa bröd i en maskin som skär upp brödet åt en.
 • Alkoholavdelningen är alltid den största i affären
 • Man tar med sig egna påsar att bära hem maten i (miljövänligt)
 • Alla mataffärer är stängda på söndagar så gäller att planera
 • Man köper osten färdigskivad (saknar vanlig ost)
 • Idag hittade jag äntligen pastöriserade mjölk så smakar som hemma :)
 • Det finna olika klasser på köttet beroende på kvaliten på köttet (Klass I, Klass II osv) Och självklart olika priser.


Sen hängde jag upp tvätten och stack till IKEA. Dom bygger om spårvägen så fick hoppa av vid stationen och gå igenom ut på baksidan och därifrån fick man ta en buss till IKEA. Allting är lite virrigt när det bara är på flamländska men man lyckas alltid lösa allt :D Tackar mamma och pappa för det. Alltså att dom uppfostrat en bra så man är självdrivande och SMART ;)
Fick köpt en strykbräda, överdrag och gardiner. Finns inget annat ställe som har 3 m gardiner. Jag skulle helst vilja ha 3,50 m får då går dom hela vägen ner till golvet men då måste jag sy själv eller leja bort det.
Ska stryka och fixa med det på torsdag när Mathias är på jobbet. Har hittat en stege nere i källaren så jag når upp =)

Sen fixade jag med strykbrädan och nya överdraget och strök en klänning. Blev jättebra. Bästa strykjärnet jag haft :P Ska våga mig på Mathias skjorta snart ;)
Sen lagade jag pasta till mig och Mathias och pratade med vännerna från Holland som vi ska åka till i helgen. 3 svenska vänner ska köra ner, 1 flyger in från England, 3 från Holland och så jag och Mathias. :) Vi ska ha BBQ och umgås och hitta på bus. Jag bad Micke ta med sig KUBB :D Eller Viking Chess som det heter på engelska ^^

Imorgon har Mathias ledigt från jobbet fast fortfarande betalt för deras nationaldag var på en lördag så man kan ta ut den när man vill. Han ska iväg på en jobbintervju i en annan stad vid 17 inom marknadsföring. Jag hoppas verkligen det går bra och sen att han får jobbet!! :) Han vantrivs verkligen på det jobbet han har nu. Så jäkla mycket administrativt. Zzzz.. Inte kul att se någon olycklig pga jobbet. Blir nog att jag följer med och väntar i bilen med min bok men vi får se :)

Nu sitter jag och väntar på att syrran ska natta Viking så vi kan Skypa :) Är så nyfiken på att höra av specialisten sa om Vikings ben.

Kramar,
Tessie

2 kommentarer:

 1. Skönt att kunna stryka igen? Jag stryker det mesta (pedantvarning där tror jag), men det blir ju så mycket snyggare! 😊
  Hoppas du får ditt personnummer snart. Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. haha jag HATAR att stryka. Tar sån tid. Men det är pinsamt att gå med skrynkliga kläder, iaf skjortor ;)

  SvaraRadera