lördag 1 december 2012

Rumänien mer bilderHär kommer en blandad kompott av bilder från Bukarest. Kvaliten är inte den bästa då jag fortfarande försöker lära mig kameran ;)

National Banken
Här äter man med bara händerna. Därför det är en stor skål med citron vatten bredvid så man kan tvätta av händerna emellan åt :) Och dom har lätt den starkaste vitlökssås jag någonsin ätit :D
Restaurangen heter Excalibur och var lågt i taket med sköldar, svärd, långbord med höga stolar och man drack ur muggar =)
Världens näst största byggnad efter Pentagon
Parlament Palace är byggd av kommunistpartiets ledaren Nicolae Ceausescu och är den näst största administrativa byggnaden i världen efter Pentagon. Det tog 20.000 anställda och 700 arkitekter att bygga. Palatset har 12 våningar, 1,100 rum, en 100 meter långa lobby och fyra underjordiska nivåer inklusive en enorm kärnvapensbunker.
Interiören är en lyxig visning av kristallkronor, mosaik, ek panel, marmor, bladguld, fönster med målat glas och golv täckta i rika mattor.
Det är världens näst största kontorsbyggnad i ytan (efter Pentagon) och den tredje största i volym (efter Cape Canaveral i USA och den stora pyramiden i Egypten)
Den största kristallkronan väger 2,5 ton och har så många som 7,000 glödlampor.
Fakta översatt från: Romania Tourism
En jävligt creepy art staty av ett fågelbo (?) och blod som rann från det. Och så fina månen =)
Vårt hotell. Vi hade många lag som bodde här :D
The Arc of Triumph. Samma som Paris fast mindre :) Bukarest kallas också för "Lilla Paris" fast fråga mig inte varför. För fanns ingen likhet alls förutom denna båge och en lång gata :P
Högt upp i luften på väg hem till Gent. Var en fin solnedgång bland molnen :)
Utsikt från mitt hotellrum. På högersida ligger Parlament Palatset som ni kan se på bilden nedan. Nedanför mitt fönster gick typ 5 hästar runt på en grusplan. Visade sig vara en hästvetrinär som höll till där.

Solen på väg ner =)
I Gamla Stan. Fina små gator
Cool ingång =)
Kristallkronor som gatubelysning. Ja tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar