lördag 5 januari 2013

Trettondagshelgen

Sen jag startade bloggen och började skriva aktivt i den (sen i juli) så har jag haft drygt 4,300 besökare från hela världen. Mest från Sverige och USA :) Lite kul.
Vi har precis kommit hem efter att ha hälsat på farfar Noël och farmor Antoinette. Alltid lika mysigt och vara på deras gård med hästarna, getterna och hönorna. Det riktigt kliar i fingrarna på mig när jag är där att få gå ut och börja mocka, slita i buskar och plantera blommor och gräva diken. Det är så tillfredsställande att göra något och se resultat.  Men vi drack lite champagne och pratade framför brasan. Då Mathias fortfarande snarkar järnet från sina halsinfektion och öronproppar inte ens hjälper så är man gott trött då man vaknar 20 - 30 ggr per natt. Höll på att somna framför brasan flera gånger tihi ;)



Vi var hos läkaren i onsdags då Mathias andra antibiotikakur inte hjälpte något denna gången heller. Han fick nu en tredje kur, med penicillin denna gången, och hjälper inte den så kommer han bli skickad till en specialist och få sina mandlar bortopererade. På ett sätt så hoppas jag på det senare då man själv växte upp som öronbarn med öroninflammation och halsfluss jämt vilket var sjukt smärtsamt men läkarna vägra operera bort mandlarna även om föräldrarna bad om det. Mamma fick sina bortopererade som liten och jag vet många vänner som fick det samt deras barn. Men jaja ... :)
Läkaren kollade också på mitt knä med min Baker's cysta och sa att jag inte behövde göra något åt den då den var såpass liten och harmlös. Den kommer försvinna med tiden men skulle den inte göra det så blir det kortisonbehandling och operation. Så hoppas den försvinner. Han böjde mitt ben och höll på ett tag och sen fick jag piller som jag skulle ta i 2 veckor samt en remiss till sjukgymnast som jag ska gå till 3 dagar i veckan i 3 veckor och sen ska jag återkomma för att se om det hjälpt. Mathias kommer ringa på måndag så jag får bokat tid. Jag hoppas mitt belgiska ID kommer nästa vecka.



Jag har börjar följa mina nyårsmål med sjukgymnastik och jag har även varit hos en kiropraktor. Det var riktigt grymt. Han förklara en massa och visade att problemet sitter i mellan mina skulderblad och det var därför jag fick ryggskottet. Samt att det kan inte läka för jag är så stel i ryggen och det drar neråt mot ryggslutet. Så han tryckte ihop mig som en boll och pressade så hela nedre delen knakade och brakade. Känns väldigt bra nu några dagar senare. Jag har också fått en övning jag ska göra samt att jag måste ha ispacket på bröstkorgen och revbenen för 5 min varje dag. Jag ska ditt på tisdag igen och se om det är på väg åt rätt håll. Kostade 400 kr första gången men sen kommer priset går ner. Helt ok för i Sverige betala jag 650 kr för 20 min. Mycket pengar går till sjukvård nu men ja det är mitt egna fel för att jag inte tagit tag i det tidigare.



Jag har också anmält mig till Viktväktarna Online som jag ska köra i 3 månader. Tyvärr kan jag inte få ner appen då jag har en belgisk operatör och Google Play känner av det. Men när jag åker till Svea nästa gång så ska jag köpa ett kontantkort och ladda hem appen. Ska kolla med mitt jobb och prata med min kollega Alexander om att ta 2 av mina pass men jag hoppas kunna flyga hem till Svea onsdagen den 30 januari och komma tillbaks måndagen den 4 februari. Håller tummarna att det går för jobbet, för skolan, och för Brussels airline :P
Jag ska göra en utvärdering hur det fungerar med Viktväktarna Online om någon månad.

Nu ska jag bada .. wieee :D .. behöver städa också.. Kram på er :)

1 kommentar:

  1. en uppdatering på bloggen kräves snart :PP
    pöss från malin

    SvaraRadera