lördag 16 februari 2013

Operation i knävecket för att ta bort cystan

Jag var hos läkaren i tisdags för att prata om nästa steg ang mitt knä. Det är en obehaglig känsla jag har pga cystan i mitt knä. Jag kan inte ha benet böjt för mycket som t.ex att sitta på huk,  göra knäböj eller stå på knä då det smärtar på yttre sidan av knät samt innuti i knät. Nåt jävelusiskt. Jag kan heller inte ha benet helt utsträckt då huden på baksidan av knät stramar och ömmar och det känns obehagligt. Jag kan inte springa eller utsätta knät för tyngd. Jag kan gå 20-30 min och sen ömmar det och knät svullnar upp. Det är så sjukt frusterande och jag hatar det för jag kan inte träna. Inte ens simma :(


Läkaren sa att nästa steg är att skicka mig till en specialist på sjukhuset och sen boka in tid för operation för att ta bort cystan. Min första fråga var hur lång tid tar det innan jag kan börja träna igen? Ca 6 veckor efter operationen. Jag blev så himla glad och lättad.
Samtidigt blir jag lätt illamående vid tanken på att man ska sätta en skalpell i knävecket. Så tunn hud. Blää... Man kommer skära loss cystan och lossa den från all vävnad och muskler/nerver. Sen kommer man täppa till hålet med något medicinskt material så att vätska från knät inte rinner ut igen och sen sy igen. 


Läkaren mena på att jag var så ung så lika bra med operation för att hålla på att dra ur vätskan med en nål och sen tillföra kortison kommer att hjälpa men bara för en tid. Om några år kan cystan vara fylld igen så lika bra att ta bort den. Och jag håller med. Vill få tillbaka min rörlighet och bli av med smärtan.
Den 11 mars har jag en tid med Dr Peter och sen får jag se hur lång tid det tar innan jag får en operation. Jag gissar dock på snabbare än vad jag skulle fått i Sverige. Efter operationen måste jag ha benet högt i 7 dagar och gå på kryckor men jag hoppas det ska gå att extrajobba lite ändå och gå i skolan.

Hoppfull.


Kramar :)

1 kommentar:

  1. oj oj den där cystan verkar vara en plåga. Och kortison ska du vara glad om du slipper använda för det finns så mycket biverkningar. pöss från malin

    SvaraRadera