onsdag 3 juli 2013

Cyklade och blev påkörd av en bil

I förrgår så skulle jag cykla in till centrum för att köpa nya byxor. Jag cyklar som vanligt på cykelbanan och på bilvägen bredvid kör en BMW SUV. Helt plötsligt, utan att blinka eller något, så svänger bilen höger för att svänga in på en väg som korsar cykelbanan. Jag slänger mig på bromsarna men BANG bilen träffar mitt ben och cykel och jag flyger i backen som en vante. Landar på axeln. Detta hände kanske under 3 sekunder. Jag blev skitskraj. Jag vänder på huvudet för att ge the evil eye till föraren och det är en kvinna som sitter i bilen med händerna framför munnen och uppspärrade ögon och bara skriker genom fingrarna. Folk kommer springandes. Jag ställer mig upp och inspekterar cykeln, den är lite repig men ser helt okej ut. Ser att det gått hål på knät på mina byxor..

Jag svarar alla på holländska att allt är bra. Kvinnan kommer ur bilen, hon är 50 plus och man ser att det är överklass. Hon bara skriker och skriker. Jag blir ännu räddare. Jag sätter mig på cykeln och trampar därifrån. Orkar inte med alla som frågar på holländska. När jag närmar mig centrum så släpper chocken lite och jag gråter en skvätt. Helt skakig.

Inne i centrum så var det REA. Fan också. Jag ville vända hem igen för det var tusentals med människor. Brutalt långa köer till provrum och kassor. Men då mina sista byxor nu var söndriga så var det bara att bita ihop. Efter 4:e butiken så hittar jag äntligen ett par svarta jeans på Massimo Dutti som sitter perfekt.
Fick också handlat solskyddsfaktor 30 för ansiktet och After-sun lotion på Rituals. Sen cyklade jag hem igen, men tog vägen genom parken istället. Ingen risk för bilar där.

Ett stycke sönderslitna byxor. Farit mina favvisar i 2 år :P

2 kommentarer:

 1. Men gud!! Tur att allt gick bra!! Førstår att du fick en shock men du skulle ju absolut fått ersättning!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte likadant, och hade detta varit i Sverige så hade jag varit jättearg och bett om ersättning. Men då cykeln var helt intakt så kände jag att jag inte orka dra det. Äldre damer i det här landet är sjukt dåliga på engelska tyvärr.
   Mathias var också upprörd och fråga om jag tog hennes telefonnummer i fall jag får problem med axeln och ja i normala fall så hade jag gjort det men nu ville jag bara därifrån för språket stressade mig. Plus att damen var verkligen i sån totalchock

   Radera