lördag 21 september 2013

Massa bilder av Gent och Breda (Nederländerna)

Snart en månad man skrev här. Pweh :P Mina kusiner har varit här och hälsat på i början av september. Vi gick runt i Gent och sen var vi iväg till Nederländerna i staden Breda som ligger precis vid gränsen. Det var ett "redhead meet" så massa rödhåriga från hela världen var där. Riktigt cool upplevelse.

Sen har jag jobbat som en tok. Jag har fått mer timmar och också blivit Team Leader för det belgiska kontoret. Så det är därför jag är så "tyst". Sover, äter och jobbar. Försöker komma igång med promenader också då vågen sakta men säkert kryper uppåt igen. Jag är glad att det är svalt, hösten är på G. Älskar att gå ut och gå och lyssna på ljudböcker. Men det är svårt att hitta en inspirerande väg att gå runt här. Så mycket byggnader och trafik.

Jag har lärt känna en svensk tjej som heter Cecilia och hennes kille Peter. Vi var på Disneyland tillsammans förra lördagen. Var så himla roligt! Disney brings out the happiness in you!
Jag ska besöka det gymmet som dom går på och skriva in mig där så fort jag fått min lön. Jag har ju haft veckolön men nu har jag månadslön och den betalas den 3:e varje månad. Weird. Så jag har typ 500 kr på banken just nu :P Är ju inte sååååå långt kvar till den 3:e ;)
Men jag känner att jag verkligen vill skriva in mig på ett gym igen, särskilt då det är lättare när man är fler som går och man kan sparka varandra i baken så man verkligen går. Mathias vill också att jag ska göra det då jag har en tendens till att klanka ner på mig själv hela tiden när jag inte är nöjd med hur jag ser ut när jag kollar i spegeln. Han gillar inte att gör så mot mig själv. Mitt älskade hjärta.
Åh vad jag längtar till julen när vi ska köra hem till Sverige och hälsa på :)
Nedan följer ett regn med bilder.

Den väldigt vackra predikstolen i St. Baafs. Man ser den gyllene ormen, äpplena och änglar.

Man fick göra lite street art. Ett upprop att man vill ha mer "gröna" ytor i Gent. Fina kusinen Malin

På den terrassen kan man sitta och ta ett glas. Otroligt vacker byggnad för teater.

Åkte en båttur med kusinerna :)

Vet inte om man ser, men det är en sköldpaddsfamilj som hänger på de nedersta grenarna :) Man ser en tydligt i alla fall
Parken i Breda. Det gick runt fria höns och tuppar i parken :)

Här är det en massa rödhåriga. Över 2,000. Man gör ett försökt för Guinness världsrekord. Riktigt coolt.

Breda var riktigt mysigt med fina gränder och hus

Lyckan var total för mig när vi hittade en mexikansk restaurang och käkade lunch. Framför oss satt ett gäng med danskar.

Vi kör lite Carrot tossing:)

Var på en föreläsning om generna kring de rödhåriga. Den hölls i kyrkan. Det var en otroligt fin och ljus kyrka. Så rogivande.

Man fick se sig lite för när man gick inne i kyrkan för det fanns upphöjningar och nedsänkningar i golvet som dessa.

Tillbaks i Gent, där vi fortsatte ströva runt och utforska staden. Begav oss upp i Belfry kyrkan och knallade upp för 300 trappsteg och på vägen upp genom tornet lärde vi oss om hur man tillverkar kyrkklockor. Var riktigt roligt och intressant. Men sicken vekling man har blivit när det kommer till höjder.
Kom ihåg när man vandra runt i bergen i Tjeckien när man 15 år och hängde sig utför klippkanten ;)

Här är den stora kyrkklockan Roland som hängt med länge.

Utsikt mot St. Bavos katedralen

Ser ni de två tornen? Det längst bort, till höger, precis nedanför det bor vi. Där ligger IKEA. 20 min med spårvagn.

Man ser svagt konturerna på marken efter när vi ritade street art med krita. Till höger är teatern och rakt fram är St. Baafs som håller på att totalrenoveras.


Det första man ser till höger är stadshuset. Kyrkan längre ner är St. Jacobs som har marknader på helgen. Där borta där tornet är till höger, där gjort jag min intergrationskurs.

Här är en stor "speldosa". Det är den som spelar varje kvart en liten truddilutt med sina 52 små kyrkklockor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar